Ras el hanout popcorn:

Ingrediënten:

Zonnebloemolie
Popcorn korrels
100 gram Roomboter
2 etl Ras el hanout
Zout

Bereidingswijze:

1. Zet alvast een grote schaal of bak klaar waarin je de popcorn kan mengen.
2. Zet een steelpan op het vuur en smelt de boter.
3. Meng de boter en de ras el hanout in de steelpan en zet dan van het vuur.
4. Zet een grote kookpan op het vuur.
5. Doe in de pan een laag zonnebloem olie.
6. Voeg vervolgens een laagje popcornkorrels toe.
7. Zet het vuur hoog en wacht tot de popcorn gaat poffen.
8. Zet nu het vuur middelhoog en blijf tussendoor regelmatig schudden.
(als het wat te snel gaat zet dan het vuur lager)
9. Als alle korrels gepoft zijn giet je de pan leeg in de schaal/ bak die je hebt klaar gezet.
(doe dit snel want anders verbrand de popcorn aan de bodem)
10. Giet nu de boter met ras el hanout erover heen en meng dit goed door.
11. Breng op smaak met zout en de popcorn is klaar voor de film, of als late night snack.