Kip tikka masala:
Ingrediënten:
1 kilo kippendijen
4 middelgrote uien
5 knoflooktenen geperst
800 gram tomatenpassata
10 gram tomatenpuree
150 ml yoghurt
150 ml kookroom
2 chili pepers
3 etl garam masala
zonnebloemolie
bereidingswijze:
- Snijd de kippendij in gelijke stukken van ongeveer 2 cm breed.
- Marineer de kippendij een nacht in de yoghurt en geperste knoflookteentjes.
- Haal de kip uit de marinade en plaats in een op 200 graden voorverwarmde oven.
- kleur de kip goud bruin in de oven.
- Snipper de ui.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui aan.
- Voeg de garam masala en de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatenpassata toe.
- Voeg de kippendij toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
- Roer wanneer de kip gaar is de kookroom erdoor en breng op smaak met zout.
- Serveer de tikka masala warm.