Kip tikka masala:

Ingrediënten:
1 kg Kippendijen
4 middelgrote Uien
5 Knoflook tenen geperst
800 gram Tomatenpassata
10 gram Tomatenpuree
150 gram Yoghurt
150 gram kookroom
2  stuks Chili pepers
3 etl Garam masala
Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kippendij in gelijke stukken van ongeveer 2 cm breed.
  2. Marineer de kippendij een nacht in de yoghurt en geperste knoflookteentjes.
  3. Haal de kip uit de marinade en plaats in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  4. kleur de kip goud bruin in de oven.
  5. Snipper de ui.
  6. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui aan.
  7. Voeg de garam masala  en de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  8. Voeg de tomatenpassata toe.
  9. Voeg de kippendij toe aan de pan.
  10. Breng het geheel aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
  11. Roer wanneer de kip gaar is de kookroom erdoor en breng op smaak met zout.
  12. Serveer de tikka masala warm.