Selecteer een pagina

 

Chili con carne:

Ingrediënten:

1 Grote ui
2 stuks Rode paprika’s
2 etl Indische gehakt kruiden
1 etl Olijfolie
500 gram Rundergehakt
450 gram Rode/bruine bonen
1 blikje Tomatenblokjes a 400 gr
1 Klein blikje tomatenpuree
200 gram Gezeefde tomaten
1 klein Blikje mais a 150 gr
250 gram Zure room
300 gram Rijst voor erbij

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie.
2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
3. Voeg de Indische gehaktkruiden toe.
4. Snijd de rode paprika’s in stukjes en bak een paar minuten mee.
5. Doe dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar.
6. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen.
7. Kook ondertussen ook de rijst gaar.
8. Doe dan de bonen en mais bij de tomatensaus met gehakt en laat nog 10 minuten pruttelen.
9. Serveer de chili con carne met een flinke schep zure room en rijst.