Selecteer een pagina

Mijn passie voor koken rijkt verder dan een avond in het restaurant waar ik werk.

Daarom wil ik jullie meenemen naar de keuken met mijn recepturen.

In Robby’s foodblog vind je diverse recepturen die wij gebruiken in het restaurant,
of recepturen waarvan ik ze gewoon graag met jullie wil delen.

Croque pikant

Croque pikant

Croque pikant: Ingrediënten: 8 sneden Brood ( bij voorkeur maisbrood) 250 gram Half om half gehakt 1 stuk Sjalot 2 etl Indische gehakt kruiden 1 etl Sambal badjak 8 plakken Jonge kaas Roomboter (op kamer temperatuur) Bereidingswijze: Snipper de sjalot Meng de sjalot,...

Lees meer
Steak rub

Steak rub

  Steak rub : Ingrediënten: 1 Teentje knoflook 1 Middelgrote banaansjalot 3 etl Robby's steak kruiden 5 etl Goede olijfolie  ( extra vergine) 4 stuks steaks naar keuze Bereidingswijze: 1. Snipper een banaansjalot. 2. Snijd de knoflook fijn. 3. Meng alle...

Lees meer
Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne: Ingrediënten: 1 Grote ui 2 stuks Rode paprika’s 2 etl Indische gehakt kruiden 1 etl Olijfolie 500 gram Rundergehakt 450 gram Rode/bruine bonen 1 blikje Tomatenblokjes a 400 gr 1 Klein blikje tomatenpuree 200 gram Gezeefde tomaten 1 klein Blikje mais a...

Lees meer
Geroosterde kippenpoten

Geroosterde kippenpoten

  Geroosterde kippenpoten: Ingrediënten: 6 stuks Kippenpoten 2 etl Kipkruiden 2 etl Wok olie Wok olie Roomboter Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven oven voor op 180 graden. 2. Meng de kipkruiden met de wok olie. 3. Marineer de kippenpoten met de kipkruiden...

Lees meer
Kip tikka masala

Kip tikka masala

Kip tikka masala: Ingrediënten: 1 kg Kippendijen 4 middelgrote Uien 5 Knoflook tenen geperst 800 gram Tomatenpassata 10 gram Tomatenpuree 150 gram Yoghurt 150 gram kookroom 2  stuks Chili pepers 3 etl Garam masala Zonnebloemolie Bereidingswijze: Snijd de kippendij in...

Lees meer
Ras el hanout popcorn

Ras el hanout popcorn

Ras el hanout popcorn: Ingrediënten: Zonnebloemolie Popcorn korrels 100 gram Roomboter 2 etl Ras el hanout Zout Bereidingswijze: 1. Zet alvast een grote schaal of bak klaar waarin je de popcorn kan mengen. 2. Zet een steelpan op het vuur en smelt de boter. 3. Meng de...

Lees meer
Ovenaardappelen en groente

Ovenaardappelen en groente

Ovenaardappelen en groente: Ingrediënten: 200 gram Roseval aardappelen 5 stuks Bospeen 1 stuk Rode paprika 1 stuk Gele paprika 1 stuk Courgette 2 etl Cajunkruiden 3 etl Zonnebloemolie evt. Zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de roseval...

Lees meer
Oosterse mayonaise

Oosterse mayonaise

Oosterse mayonaise: 2  stuks Eieren 60 gram Sushi azijn 20 gram Dashi 5  gram Sojasaus 14 gram Honing 10 gram Scherpe mosterd 320 gram Zonnebloemolie 15 gram  Sesam olie Zout Bereidingswijze: Weeg alle ingrediënten af in een maatbeker. Mix met een staafmixer alles tot...

Lees meer
Lopend chocolade taartje

Lopend chocolade taartje

Lopend chocolade taartje ( 6 stuks ). Ingrediënten: 200 gram Boter 200 gram Chocolade 60 gram Suiker 60 gram Bloem 4 stuks Eieren 1 thl Scherpe koek en speculaas kruiden 1 Kopje liefde 😉 Bereidingswijze: Zet de oven op 185 graden. Smelt de boter als deze gesmolten...

Lees meer
Boterkoekjes

Boterkoekjes

Boterkoekjes (lekker voor bij de koffie en de thee, of gewoon om lekker op te snoepen) Ingrediënten: 270 gram Zachte boter 250 gram Poedersuiker 500 gram Bloem 2 stuks Eieren 1 etl scherpe koek- en speculaas kruiden melk Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175...

Lees meer

Koken gaat voor mij verder dan iets op het bord leggen!

De balans en beleving zijn heel belangrijk voor mij.

Een receptuur zit vaak al maanden in mijn hoofd, voordat het helemaal goed is en het gemaakt word.

Uiteraard blijven we bezig met het fine tunen van de recepturen,
want na 1 keer maken is het receptuur goed, maar nog niet op het niveau wat we nastreven.